Tips & Tricks #1: Smile!

‘Say Cheese’, een flits en als eindresultaat een foto met een brede glimlach. In totaal gebruik je zonder dat je het door hebt 15 gelaatspieren om te lachen.

 

Ook tijdens het zingen gebruik je onbewust een hoop spieren die je helpen om makkelijker of beter te zingen. Maar onbewust gebruik je er ook een paar die het juist weer moeilijker maken om te zingen, vaak geboren uit onzekerheid.

 

‘Shit, daar komt die hoge noot die ik nooit haal’ is een gedachte die vast wel eens door je hoofd kan schieten. De spanning stijgt naarmate je dichter bij het moment aan komt. Je neemt snel adem, zet je schrap, en je drukt die noot met een grimas eruit alsof het poepen is. Maar anders dan bij toiletteren volgt niet dat euforische gevoel van verlichting. Nope, die noot heb je weer niet gehaald.

 

Terwijl dat door je hoofd schiet gebeuren er allemaal dingen in je lijf die nog het meest lijken op een vecht-of-vluchtreactie. Een erg stressvol moment, zingen zou stressvrij moeten zijn! Dus in plaats van al die energie ophopen zou je er gebruik van moeten maken door het los te laten. Die grimas op je gezicht tijdens het zingen? Vervang dat nou eens door breed te lachen en niets anders. Let er vooral op dat je konen goed omhoog komen. Probeer het eens voor de spiegel te doen en luister naar het verschil dat het maakt. Je zult merken dat je daar meer profijt van hebt!

 

Lukt het niet helemaal? In de lessen bij Zangles Oud-West leren wij je dit en nog vele andere technieken aan om makkelijker of beter te leren zingen. Bij ons ga je lachend de deur uit.

 

Meld je aan voor een vrijblijvende introductieles bij Zangles Oud-West.
And remember: Don’t forget to smile.

No Comments

Post a Comment