Kan iedereen leren zingen?

Het is een vraag die vaak aan ons gesteld wordt: kan iedereen leren zingen?
Het antwoord op die vraag is: Ja!

 

Bijna alle zangleraren zijn het erover eens dat iedereen kan leren zingen! Hoe goed je wordt is afhankelijk van je eigen inzet en je natuurlijk talent voor zingen.

 

Veel heeft ook te maken met je zelfvertrouwen. Als kind heb je vast wel van je familie of vrienden gehoord:
“Kan het wat zachter?”
“Je hoeft niet zo te gillen.”
“Sorry maar Papa/Mama probeert even TV te kijken/een boek te lezen/muziek te luisteren.”

 

Wat vele mensen zich niet realiseren is dat je dit soort zinsneden meeneemt als je opgroeit. Dat uit je door zachter te gaan zingen. Je blokkeert dan de energie die je nodig hebt om vrij te zingen en dan kan bijvoorbeeld je stem overslaan. Waarschijnlijk heb je toen bedacht: Ik kan niet zingen, dus ik doe het dan ook niet. Hierbij eindigt vaak de ontwikkeling van je stem. Maar dit wilt dus niet zeggen dat je niet kan leren om vrij te zingen!

 

Natuurlijk bestaat er zoiets als talent, maar talent bepaald maar voor een deel hoe goed je ergens in wordt. De mate waarin je goed en vrij kan zingen wordt namelijk voor een groot deel bepaald door hoe goed je de techniek kan implementeren, en misschien nog wel belangrijker: het vertrouwen in jezelf dat je het kan!

 

Zingen is leuk en nog leuker als je in staat bent vrij te zingen door middel van techniek. Met deze insteek is Zangles Oud-West opgericht. Iedere stem is uniek in bereik en kleur en techniek is hierin het middel om dat te versterken. Stefano weet hier alles van en kan dit als geen ander vakkundig en vol energie overbrengen.

 

Voor meer informatie over de lessen klik je hier.

No Comments

Post a Comment